Eduquem a persones!

Eduquem a persones!
Agafa el dia present i confia el menys possible en el demà

dilluns, 30 de setembre del 2013

Scoop it!



Què és Scoop it?


Quan busquem informació sobre alguna cosa el primer cercador que utilitzem la gran majoria és Google.
Aquest cercador no està pas malament el que no sabem és què no tan sols hi ha aquest. Scoop it és un cercador molt més eficaç hi -us preguntareu, perquè?

Doncs perquè tot allò que podem buscar ja siguin imatges, vídeos, informació, resulta estar recomanat per altra gent que ho ha buscat anteriorment a tu i traslladen la seva opinió.

Com a eina té avantatges davant Google, ja que amb aquest quan cerqués sobre un tema et surten molts temes d’allò que tu no estàs cercant en canvi Scoop it cerca per la paraula introduïda, i mostra totes aquelles pàgines que tenen concordança amb la paraula que aportes i a més a més es troben recomanades.



Per veureu feu click aquí:





Per descomptat aquesta web és gratuïta i resulta molt més eficaç per a aquelles recerques més especifiques i alhora ho pots debatre amb altra gent que ha opinat sobre aquella cerca que tu has fet i debatre tu sobre un tema que et desperti l’interès.


No t’has registrat encara? A què esperes? Jo ja ho he fet!!


Aquest és el meu Scoop it!!





Netvibes

Ja saps què és el Netvibes?

El Netvibes és una plataforma web utilitzada per tenir totes les pàgines web d'interès com poden ser el temps, Facebook, Twitter, correu al teu abast; és a dir, en aquesta plataforma podem tenir tot allò que fem servir al dia a dia en una sola pàgina i d'aquesta manera observar totes les teves aplicacions/pàgines que t'agraden i segueixes en una sola web.


Així es com m'ha quedat el meu Netvibes!!





Per crear un Netvibes heu de entrar a la web: www.netvibes.com i registrar-vos.

Un cop  creat, feu un recull amb les webs que vosaltres vulgueu. Haureu d'entrar a la web d'interès i busca un d'aquests icones:






Seguidament feu click a sobre i copieu la URL.
Un cop copiada la Url aneu al Netvibes iafegiu-la fent click a dalt a l'esquerra  al botó "añadir" després aneu  al apartat "Canales" copiar la URL. Un cop cercat , l'afegiu al vostre Netvibes.
Si més endevant voleu inserir més aplicacions o pàgines web nomès haureu de seguir aquests senzills passos.


Que et sembla? T'en crees un?


Vegeu aquest vídeo extret del blog del professor de Gtic que parla sobre que són les RRS i perquè ho hem de fer servir.

http://dotsub.com/view/b27cae35-5d23-422b-b078-06f2f660fe23 

 

divendres, 27 de setembre del 2013

Programari local/programari on-line

Programari local/programari on-line

En aquesta entrada parlaré sobre dos tipus de programari que hi ha, el local i l'on-line.
http://paulaballeste.blogspot.com.es/2013/12/programari-local-i-programari-on-line.html

Programari local: És tot aquell programa que està guardat dins el nostre ordinador, és a dir, al disc dur. Un exemple en podria ser el Microsoft tot i que qualsevol programa descarregat d'Internet també ho seria ja que quedaria emmagatzemat dins el disc dur. 

Programari on-line:
 Són tots aquells programes que no és necessari descarregar-los a l'ordinador per a fer-lo servir, un exemple que hem vist és el Prezi. 

dimarts, 24 de setembre del 2013

Bookmarks: Marcadors de Google

 Bookmarks: Marcadors de Google 
 





En aquesta entrada us parlaré sobre les marcadors de google; Els bookmarks.
http://es.wikipedia.org/wiki/Google_Bookmarks

Segons la wikipedia, Google Bookmarks es un servicio gratuito para guardar marcadores de InternetEl servicio permite al usuario poseedor de una cuenta de Google guardar sus sitios web favoritos para leerlos más tarde, así como organizarlos mediante etiquetas y notas. Es el que anomenes "favoritos". Guardem les pàgines webs que ens interessen per poder veure-les més tard.
També parlarem sobre els marcador de google. Us posaré un vídeo de youtube.http://google-chrome.softonic.com/video/google-chrome-como-ver-los-marcadores-en-google-chrome-16282

dilluns, 23 de setembre del 2013

Les Webquests

Les webquests a l'aula!

 En aquest vídeo observem com uns nens estudien les constel·lacions zodiacals per treballar una activitat relacionada amb l'any internacional de l'astronomia tot utilitzant les webquests.


Aquest vídeo l'he extret de Edu3.cat, en aquest s'explica sobre que tracten les webquests, quins sons els objectius que planteja i el paper que ha de tenir l'educador/a.

Despés de la visualització d'aquest vídeo puc dir que entenc les webquests com una proposta didàctica de recerca guiada per un professor, que utilitza principalment recursos d’Internet.

També té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, dona importància al treball cooperatiu i a la responsabilitat individual, i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.

A més a més en aquesta web trobem altres vídeos d'interès agrupats per seccions d'Educació i Ciències i una columna a mà dreta que facilita altres aspectes com són l'àrea del professorat, els recursos audiovisuals i la programació educativa.

Dossier d'aprenentatge


 Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules

Aquesta 1ra tasca de GTIC a estat d'allò més enriquidora, em treballat amb el Google Drive i les seves diferents eines.

Hem utilitzat com a eines: el document, la presentació (power point) i el formulari.

Pel que fa al treball en grup a estat dinàmic i divertit em pogut fer i desfer tot allò que hem volgut, i sobretot veure com cadascú anava treballant. Primer vam desar l'informació en comú, després vam iniciar la presentació i per últim vam realitzar un formulari amb diverses qüestions, sempre compartint tot allò que fèiem amb els diferents components del grup i el professor.

En aquesta tasca em explicat l'evolució d'aquestes tecnologies, els avantatges i inconvenients, em desat un vídeo de com es fa servir actualment aquest nou recurs a les aules i fins i tot em aportat l'opinió de la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau i de Ramon Barlam consultor de practicum de psicopedagogia de la UOC.

 
Pel que fa a la utilització de les eines de Google puc dir que les trobo molt eficients, m'han agradat molt i han facilitat sobretot la dinàmica de treballar en grup. Hem pogut fer transcisions a les diapositives, adjuntar vídeos, imatges..


Per últim m'agradaria deixar constància del tema que m'ha estat més difícil, poder visualitzar la tasca des d'aquí mateix, la manera de fer-ho ha estat anant al treball obrint la pestanya de fitxer, insereix o publica a pàgina web copiar el html i inserir-lo al blog on es troba l'apartat entrada html
Si la tasca es veu molt gran o molt petita es pot graduar en aquest mateix espai html canviant números als apartats height i width.
 Altra manera seria directament copiar l'enllaç de la pàgina on és troba la tasca, anar al blog obrir la pestanya enllaç enganxeu allà i d'aquesta manera obtenir el treball a través d'un clic.

 Aquí deso els nostres enllaços

Document 

Presentació 

Formulari 

Full de càlcul

També ho podeu observar aquí mateix:

Document:



Presentació:



Formulari:

diumenge, 22 de setembre del 2013

Cultura lliure

Culture Lliure 

En aquesta entrada parlaré sobre que es la cultura lliure.

Bé segons la wikipedia,(http://ca.wikipedia.org/wiki/Cultura_lliure) cultura lliure podria englobar-se tota aquella creació, i el moviment que la promou, que advoca per l'elaboració i difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat equiparables als del programari lliure.Un exemple d'aquesta cultura lliure seria la pròpia vikipèdia.
Crec què aquesta és la millor cultira què pot haber, sempre i quan sigui sota unes pautes i patrons de convivència.

dijous, 19 de setembre del 2013

Creació i ús dels blogs

Com es crea un blog?

En aquesta entrada parlarem de com es crea un blog i quin ús es fa servir.

Creació:


La informació extreta de la següent pàgina web: 
 http://blocseducatius.blogspot.com.es/2007/05/blog-post.html

1: Primer de tot, hem d'anar a http://www.blogger.com/

2: Abans de poder fer-vos un blog, heu de tenir un compte de google. Si no el teniu, us el feu; es molt fàcil: Aneu a la plana http://www.google.es cliqueu a la part superior dreta on diu Entra .
Com heu entrat a aquesta pantalla per a fer un nou registre d'usuari/a, feu clic a :Ompliu les dades que us demanen.
 
3: Ja teniu el compte de correu Google, ja podeu registrar-vos als serveis de Blogger
 
4:Al segon pas de creació del bloc, cal posar-li un títol i veure'n la disponibilitat (si ningú més té aquest títol ). Podeu provar si està lliure fent clic a "Comprobar la disponibilidad". Quan estigui tot llest, podeu continuar amb la fletxa de continuar fins al tercer pas. Preneu nota de de la URL o adreça on estarà disponible el bloc.
 
5: Al pas següent us demanarà de triar "l'estil" de la plantilla del bloc. Trieu-ne un i feu clic a continuar. Encara que surt un "2" a la pantalla, és el tercer pas. En el moment de crear els materials estaven encara de proves a Blogger.
 
6: Finalment, el bloc estarà creat i us dirà si voleu començar a crear entrades.

El blog: El seu ús





En la primera classe de Gestió per la comunicació TIC vam començar a parlar sobre els blogs; qui tenia blog, si alguna vegada havies fet algun blog,etc.

Què és un blog?


 http://cv.uoc.edu/~ueees/tutorial_blog/cat/el_concepte_de_blog.html  
 És un lloc web actualitzat periòdicament que recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors, apareixent primer el més recent, en els quals l'autor té sempre la llibertat de deixar publicat el que considera oportú.

Parts

En un blog sempre ha de tenir aquestes parts:
- Una descripció del que parlaràs
- Una reflexió personal
- Ampliació amb material multimèdia (vídeos, altres blogs, etc)
Primer de tot, vam entrar a una pagina del blog del professor, exactament en aquesta :
En aquesta pagina et parla  que hi han molts blogs en internet i a part, els blogs han  sigut una manera fàcil per a què els educadors puguin fer les classes més amenes.

Software privatiu i software lliure

Software privatiu i software lliure

En aquesta entrada parlarem sobre els dos tipus de software que existeixen.
http://www.slideshare.net/evarodri/programari-privatiu-i-lliure


Software privatiu:
Limita la possibilitat de detectar i corregir errades de programació, de fer-li modificacions, de traduir-lo o de fer-lo servir per finalitats diferents a les previstes pels seus autors.
Un Exemple seria  Microsoft.



Software lliure: pots fer-lo servir per qualsevol finalitat, estudiar-lo i adaptar-lo a les teves finalitats, introduir-hi millores i fer-les publiques.




dilluns, 16 de setembre del 2013

Començem el 1r curs de Ed.Infantil!!!

Hola, Benvinguts a tots!!

Sóc la Marta Espinosa Pijoan una estudiant de 1r curs de Ed. Infantil de la Universitat Blanquerna, avui és el primer dia del curs, dia el qual marca l'inici d'una nova etapa en l'àmbit personal i professional i el qual començo amb molta il·lusió i motivació.
En aquest bloc desaré tota la tasca pedagògica que vagi aprenent durant aquesta nova etapa.