Eduquem a persones!

Eduquem a persones!
Agafa el dia present i confia el menys possible en el demà

dimarts, 24 de desembre del 2013

Estenc la mà!

Aquest va ser el poema que vaig triar per recitar a la classe de Coed.
El vaig triar perquè parla del record d'una persona estimada que ja no hi es i es té en memòria i consideració i vaig associar el que deia amb un record meu. 
Va estar una experiència molt divertida tot i que tots plegats vam passar molts de nervis.

  • Aquí us deixo el poema: 

"ESTENC LA MÀ"

Estenc la mà i no hi ets.
Però el misteri d'aquesta teva absència se'm revela
més dòcilment i tot del que pensava.

No tornaràs mai més, però en les coses
i en mi mateix hi hauràs deixat l'empremta
de la vida que visc, no solitari
sinó amb el món i tu per companyia,
ple de tu fins i tot quan no et recordo,
i amb la mirada clara del qui estimen
sense esperar cap llei de recompensa.

M. Martí i Pol




Va de mestres (Carta als mestres que comencen)

El passat 10 de Desembre vam posar en comú tot el que pensavem del llibre Va de mestres.
Aquest llibre el vam treballar a Seminari, el nostre tutor va decidir dividir el llibre en 3 parts, així doncs vam fer 3 entregues d'aquest.
Cada entrega consistia en fer una reflexió d'aquells capítols llegits; cal dir que aquesta va estar la tasca més difícil, el fet de reflexionar i no resumir, però que alhora he après, entès i gaudit molt més.
Puc dir que aquest llibre es troba adreçat a futurs mestres com jo, però penso que tots els mestres d'avui en dia haurien de tindré a l'abast aquest llibre , ja què planteja i resol molts dubtes i qüestions de l'educació.


Crec que aquest llibre ha estat una gran pauta per a tot el que hem vindrà quan jo sigui mestre, i què quan tingui qualsevol dubte tornaré a revisar.


Taxonomies de Bloom

A la darrera classe classe de GTIC, vam estar parlant sobre la piràmide de la Taxonomia de Bloom. 
Feu clic aquí: 


Seguidament vam entrar en aquest link http://www.eduteka.org/TaxonomiaBloomCuadro.php3en el qual vam estar mirant els quadres de les diferents èpoques ( 1956 fins 2008).

Tasca a realitzar:

Aquí us penjaré, a través de la pàgina Scribd, un document word, on surten totes aquestes eines en una taula i al costat l'habilitat cognitiva que es fa servir en cada eina o recurs. 

Bon comunicador

Bon comunicador: Jordi González

El perquè és un bon comunicador i la seva trajectoria


Som un grup d’estudiants format per cinc components; Anna Bertran, Marta Espinosa, Maria García, Nuria Cortés i  Silvia González. 
Hem escollit a en Jordi González Belart com a bon comunicador ja que té una bona trajectòria en el món de la comunicació, tant en ràdio com en televisió.
Considerem que és un bon comunicador perquè sap transmetre bé el missatge al públic, també actua amb naturalesa, mostra seguretat, credibilitat, espontaneïtat, coherència i proximitat als seus oients, de la mateixa manera que sap captar l’atenció del públic. Alhora també mostra un gran coneixement del temes que tracta, i això crea confiança al públic.
La seva carrera començà molt d’hora, als disset anys, en una emissora local anomenada Radio Popular de Reus. A mesura que adquiria experiència escalà posicions dins del món radiofònic, treballant així en cadenes de més prestigi com Cadena SER, Ràdio Barcelona, Catalunya ràdio, Ràdio 4, Ràdio 1 i RAC 1.
 Aquest mateix any Telecinco estrena el reality Les joies de la corona conduït per ell i en el qual Carmen Lomana exerceix de directora d'una acadèmia d'estil i moda. Alhora, i de forma eventual, el presentador condueix especials del programa Formigues blanques.
Ja fou als vint-i-sis anys quan començà a fer les seves primeres aparicions en la televisió pública, TVE. Més tard es passà a la televisió privada on començà a Antena 3, i després de passar per diferents cadenes entre d’altres TV3, finalment s’assentà a Telecinco l’any 2007 estrenant el conegut programa de debat d’actualitat “La noria”.
Sense deixar de costat La sínia, a mitjans de febrer de 2008 torna a 8 tv (l'antiga CityTv) per dirigir i presentar La Via Làctia, però que només es va mantenir tres mesos en antena. És premiat amb el Micròfon d'Or de televisió 2008.
Al setembre de 2009 Telecinco confia novament amb Jordi González per realitzar la presentació dominical del Debat de Gran Germà, amb ja l'onzena edició del reality.
Al 2010 condueix de nou el debat de Gran Germà i seguidament ,amb el retrobament amb ex-concursants de totes les edicions.
Al 2010 també va estrenar el programa Més enllà de la vida, un batega-xou basat en el format portuguès Depois dóna vida, en el qual amb l'ajuda de la médium Anne Germain, diversos famosos es posen en contacte amb amics i/o familiars morts.
Al 2011 va presentar de nou El Retrobament.
Al gener de 2012 el seu programa La sínia passa a la batega night dels dissabtes després del nou espai el gran debat.
A l'abril de 2012 va desaparèixer La sínia i al setembre de 2013 finalitza El gran Debat.
Al juny de 2013, en Jordi González renova el seu contracte amb Telecinco per tres anys més pel qual en teoria estarà fins a 2016 a la cadena de Mediaset Espanya.19
A l'octubre de 2013 i després de la fi de El gran debat, Jordi Gonzalez ha tornat a Telecinco per presentar els dos debats especials de la nit de 'Els Nens Robats'.
Programa que està tenint un gran rebombori  i molt bona acollida en els espectadors.

Conclusió:




Per concloure aquest treball, hem pogut veure gràcies al seguiment que hem fet a en Jordi Gonzàlez que és un bon comunicador tal i com s'explica a l'entrada Cóm és ell davant del públic, ja que aqui s'explica una série de característiques  que s'ajusten al com ha de ser un bon comunicador. 
Hem descobert que en Jordi Gonzàlez té un reconegut llarg com a  presentador, ja que que ha fet varis progames, i ha guanyat varis premis tal i com es mostra a l'entrada presentació on se'ns mostra la carrera del presentador des de els començaments a la ràdio fins arribar a la televisió.També hem vist que també  és troba en diverses plataformes com ara el twitter, facebook, blog..., encara que la plataforma digital que més utilitza es el twitter, tal i com queda reflectit en la entarda seguiment del twitter, on es veu el seguiment que li hem fet en aquesta plataforma, també s'ha de dir que tant el blog com el facebook  que queda reflectit en al següent entrada seguiment de facebook està fet per una agrupació de seguidors que els segueixen a la xarxa.
Per tant, em  pogut posat en pràctica en aquest treball ha sigut tots els coneixements que hem anat adquirint tant a COED com a GTIC.

Exemples de les 4 metàfores


 En aquesta entrada relacionada amb l'anterior sobre les 4 maneres diferents d'ensenyar amb l'ordinador us mostraré un quadre amb quatre exemples de les quatre metàfores.
Desprès l'he pujat al scribd, per fer això he entrat a la pàgina d'aquest programa m'he registrat i he fet clic a pujar arxiu:

Les metàfores

Les metàfores.



El dilluns, a classe de gtic vam aprendre que eren les 4 metàfores.  



1. La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor


Aquesta metàfora té una part positiva i una part més negativa.
 El que té de positiu és que l'encarregat de fer l'autocorrecció és l'ordinador, així doncs realitza la tasca del tutor. Però  alhora pot ser negatiu ja que el tutor no sap del tot segur si l'alumne està aprenent i està fent els exercicis  indicats, ja que el tutor no pot fer preguntes per veure si l'alumne està seguint allò que estan parlant.
Com a molt pot anar veient el seguiment de l'alumne a l'aula.



2. La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne


L'estudiant és qui ensenya a l'objecte de l'ordinador a fer el que ha d'aprendre ell i així alhora està aprenent. 
Un exemple és el del http//scratch.mit.edu on l'estudiant a d'ensenyar el gat:





3.La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador

Amb aquesta metàfora ensenyes amb l'ordinador simulant un exemple de la vida real. 
Com per exemple el joc de fercréixer una planta. D'aquesta manera ensenyes al nen a observar el creixement d'una  planta i el que pot passar si no la regues i/o si la regues molt.

4.La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

  
L'última metàfora serveix per tenir eines que no podem utilitzar sense l'ordinador com per exemple:desfer, fer pòsters multimèdia, crear conjuntament, refer, copiar i enganxar.

dijous, 12 de desembre del 2013

Treballar amb Word!

El Word és potser el processador de textos més conegut i utilitzat per tots nosaltres.El darrer dia a la classe de GTIC vam treballar amb aquest programa, i el nostre professor va ensenyar-nos a fer un índex de manera automàtica i a fer citacions, dues eines molt útils i què a més ens fan estalviar temps.

Com introduir cites de forma correcta al nostre treball?

És molt important posar cites i referències dels llibres o webs que hem consultat per fer qualsevol treball. Per fer-ho, hem de clicar a ''Referencias'' i ''Insertar Cita'' situat a la part superior del Word.








 










Després hem de completar un seguit de dades per tal que apareguin a les nostres referències, com són: autor, any, pàgines, any d'edició i el títol del llibre. En aquest cas, he traslladat un exemple del llibre ''Va de mestres'' de Jaume Cela i Juli Palou.















Hi ha 3 formes de Citat:

1- La primera citació seria posar darrera del nom de l'autor o autors l'any que es va fer o es va publicar el llibre o conte. En aquest cas no es posaria nom de l'autor ni nom del llibre perquè ja ho hem dit anteriorment
Ex: Jaume Cela (2004) en el seu llibre va de mestre 
 2- La segona citació seria posar el cognom de l'autor/a del llibre i l'any. 
Ex: L'autora (Díez, 2007) va publicar el seu llibre...
3- La tercera citació seria posar el cognom de l'autor/a del llibre, l'any i la pàgina d'on s'ha extret la informació. En aquest cas el tex extret aniria en cometes.
Ex: “Los niños han de ir al bosque” (Díez, 2007, pág. 15).


 Com fem l'índex?

Un altre punt important és com fer l'índex. Molta gent el feia amb la tecla TABULAR. Fent-ho d'aquesta manera perds molt de temps, una forma molt pràctica és fent servir els estils que el wordens mostra.

  • Subratllem els titols que volem que siguin d'estil 1 i cliquem on posa "Titulo1" i se'ns convertirà automàticament. Fem el mateix amb els títols que volem que sigui "titulo 2" i així successivament.
  • Desprès anem a Referències i allà a "tabla de contenidos" ( a mà esquerra). 
  • Quan ja estem allà seleccionem la "Tabla de contenidos 1". 
  • Automàticament se'ns formarà un índex i en el moment que el vulguem actualitzar  només hem de passar per sobre d'ell i clicar a l'opció "Actualitzar Tabla". 
  • Ens donarà dos opcions, hem de clicar la que posa "actualizar toda la tabla".
  • Desprès si volem que es posin en 1.1, 1.2... cliquem el botó "lista multinivel" i allà el quadre que surt (1 titulo 1   1.1 Titulo 2...).
Per finalitzar només hem de clic a Acceptar i ja tindrem la nostra citació al nostre document de Word.Crec què aquesta classe a estat molt productiva ja què jo alhora de fer treballs aquestes dues eines les desconeixia i per això perdia més temps i puc dir doncs què d'ara en endavant les podre utilitzar i guanyare temps.

dijous, 5 de desembre del 2013

Treball identitat i territori

El passat dimecres dia 27 de Novembre, la Núria Cortés i jo vam presentar el treball d'identitat i territori.

No ens va costar gens posar-nos d'acord, teníem molt clar el què volíem transmetre al públic, volíem què apreciessin allò què tant ens agrada amb la mateixa il·lusió que nosaltres.

A mesura que el vam anar creant ens emocionàvem, rèiem, recordàvem, gaudíem molt, d'igual manera que recordàvem moments d'angoixa, tristesa...etc

Això si el moment de posada en escena ens feia molt de respecte!!

Però finalment tot esforç té la seva recompensa, ens vam en sortir perfectament i vam obtenir els resultats desitjats.

Vam quedar amb el professor de Gtic, Jordi Simon perquè vam voler utilitzar la plataforma del Prezi, i necessitàvem un cop de mà, ens va ajudar i ens va guiar i al final ens vam en sortir!!
Aquí us deixo el vídeo realitzat per nosaltres sobre el tema del treball:


 

Núvols de paraules: wordle

Wordle:

Una de les eines que vam fer servir a classe l'altre dia era el Wordle: núvols de paraules.

És una eina on tu poses el text que vols i automàticament passa en forma de núvols de paraules.

Les paraules que es veuen més grans és perquè he volgut que sortissin més vegades.

A més a més crec què és una manera fàcil, divertida i visual, d'exposar e manera visual unes idees claus per a després explicar, escriure, recitar un text.

He creat el meu núvol d'idees sobre el tema que vam fer servir per crear el mapa conceptual el dinar de Nadal i aquí tenim el resultat:

Mapes conceptuals

L'altre dia a la classe de Gtic, vam estar treballant amb un programa anomenat Cmaps, el qual serveix per fer mapes conceptuals. 
L'activitat consistia a fer un mapa conceptual a través d'un text que parlava sobre un dinar de Nadal. 
Crec què és una eina molt útil per a reflectir de manera clara i endreçada allò que vols transmetre.
 A més a més utilitza connectors i fletxes en funció de la informació clau, fet què facilita l'entesa del mapa. 
Així doncs aquest programa el trobo força útil per estructurar la ment alhora d'estudiar. 
Està clar què a escala visual és simple però és perquè no tracta d'emocionar, si volgués això, ho faria a través de fotografies, per ensenyar com és el dinar, l'avia, el nadal, la família.. 
A continuació us deixo el meu Cmaps del dinar de Nadal: 



Noves eines

El passat dilluns dia 25 de Novembre vam estar observant diferents eines com són:

  • Gloster

  • Padle

  • Wordle

  • Mapes mentals



 
  • Gloster:

Els pòsters sempre han estat una manera de fer que els alumnes s'interessessin per un tema i sintetitzessin informació. Ara hi ha noves eines digitals en què el pòster de cartolina i cola es converteix en el pòster digital interactiu. Una eina web 2.0 per crear pòsters digitals és Glogster. En ell pots barrejar imatges, text, enllaços, múltiples dissenys i gràfics animats, música i vídeo i després compartir-lo amb gent.
Pot ser un pòster motivador o pot transmetre una lliçó.
Pot haver un punt de vista neutral.
És important saber quin punt emocional volem transmetre als alumnes. Hemisferi Esquerre: lletra i Hemisferi Dret: trasnemtre emocions.

  • Padlet:

Serveix per fer activitats amb els nens, compartint imatges del cap de setmana amb la família..
Es pot fer privat o públic, depenent dels teus interessos.
Espais regulats i s’escriu bastant.
Serveix per gairebé fer treballs.

  • Wordle:( núvols de paraules)

És una mena de semàntica condensada d'un document en la qual els conceptes claus són representats en mides de font diferents, sent aquells més grans els més freqüentment consultats. S'utilitzen bàsicament per destacar la seva importància en els directoris o llocs web. És possible classificar les paraules per ordre alfabètic, per popularitat o per representació dins el lloc.

  • Mapes mentals :

És un diagrama que s’utilitza per representar les paraules, idees, tasques, o altres conceptes lligats i disposats radialment al voltant d’una paraula clau o d’una idea central.


Aquí teniu els links de les pàgines:
http://www.glogster.com/

Experiència amb la Wikipedia

 

El passat dia a classe el professor de Gtic  ens va proposar un petit treball referent a la wikipedia. 
Consisteix en trobar un tema que t'agradi i un cop trobat aprofundir amb alguna ideea nova o bé crear una nova categoria dins del tema creat.   
He decidit modificar la informació sobre http://ca.wikipedia.org/wiki/Capuccino ampliant l'apartat Capuccino de l'estadi.
Com podeu observar nomès hi havia una petita referència del què és i jo vaig ampliar-ho amb el que veieu marcat.


Per poder modificar l'article de Viquipèdia vaig haber d'entrar a la pàgina on estava la informació que m'interessava, en el meu cas Capuccino. Per poder editar-ho, vaig clicar ''Modifica el codi'' que està a la part superior de la pàgina:


 
Vaig inserir el text a l'apartat Capuccino i un cop tenia tota la informació afegida, vaig clicar a l'icona del llibre per posar la referència, és a dir, d'on he tret aquesta informació.



És aquí on hem de posar el lloc d'on hem extret la informació:















És així com ha de quedar la nostra referència:




Per últim, podeu buscar en aquesta pàgina de Viquipedia : Com posar referències, ja que a mí m'ha sigut molt útil a l'hora de fer-ho.

Contecontes Seminari

 Llegim un conte!




 Aquí us deixo un enllaç directe al meu compte del rossinyol cantaire, en aquest podreu veure el conte que vaig llegir el passat dia a classe però d'una manera més dinàmica, explicant la història amb els personatges al davant.

No us ho perdeu!!







Fes clic a l'enllaç: El rossinyol

dimecres, 4 de desembre del 2013

Viquipèdia, tots junts fem més!


L'altre dia a la classe de GTIC vàrem estar parlant sobre l'enciclopèdia digital de contingut lliure que tothom pot millorar, el què coneixem com la Viquipèdia.




A través d'una publicació al suro del professor, hem dut a terme un seguit de preguntes sobre l'enciclopèdia digital.

El link és aquest
 https://docs.google.com/a/blanquerna.url.edu/presentation/d/1yNvsMBlH351-qOKInLsUbZV7LvMasnSzQq28zkhxp4Q/edit#slide=id.g1244130c7_00


Responen una mica a les preguntes podem dir que a la Wikipedia tots podem editar, està clar que no tota la informació que roman en aquesta és creïble, però podem mirar altres fonts com a referència per saber sí ho és o no.

A la fundació Wikipedia treballen 145 persones de manera col·lectiva. Moltes persones es dediquen a modificar i a analitzar si les entrades tenen sentit.

Cal dir que no fa falta donar-se d'alta per ser Wikipedista i que tothom pot crear o aportar quelcom sobre un tema.

Altre aspecte important a dir és que la Wikipedia és un Wiki.

Els Wikiepdistes són voluntaris i tenen diferents funcions i/o càrrecs.

Hi ha una persona anomenada el bibliotecari què és qui s'encarrega d'acceptar o no tot allò què és pública.

Pel que fa a la guia bàsica de la Wikipedia podem trobar els 5 pilars d'aquesta, el link on es troben és:

En aquest observem aquests pilars:


1- És una enciclopèdia

2-Cerca el punt de vista neutral

3- És de contingut lliure

4- Segueix unes normes d'etiqueta

5- No té normes inamovibles


La Wikipedia és col·lectiva, gratuïta i ha tingut i té molt d'èxit com a enciclopèdia virtual.
En canvi l'enciclopèdia tradicional, en paper era escrita a càrrec d'un especialista que cobrava per fer-les.

  • Posa el mateix en tots els idiomes:
Posen coses diferents, és per això què serà més complet el que cerqui segons del lloc que sigui.
Ex: Barcelona buscar-ho amb Viquipèdia serà més complet que Barcelona amb xinès.
La informació té la dóna gent propera al territori.


 En aquest link http://www.ted.com/talks/lang/e/jimmy_wales_on_the_birth_of_wikipedia.html trobem un vídeo sobre un home anomenat Jimmy Wales què parla sobre el naixement de la Wikipedia en la pagina web TED.

En conclusió, abans d'agafar/copiar informació de la Wikipedia hem d'estar segurs què és fiable o no.
És important que sempre abans d'utilitzar aquella informació, consultem amb altres pàgines altres pàgines webs de confiança com http://www.gencat.cat/ o http://www.xtec.cat/web/guest/home.
Si fem això, estarem del tot o quasi segurs que aquella informació és creïble.

Seguim pel twitter!







El divendres 15 de Novembre, vaig assistir a la conferència on parlaven sobre les PDI i els Ipads.
En la meva opinió, crec que el tema donava molt per parlar i per la raó que fos la conferència no van tindre el suc esperat.
A més a més es van centrar molt amb els Ipads, eina que trobo meravellosa, però diem- li tablet, qualsevol nen no té per què tindre aquesta eina d'una marca coneguda, eduquem amb igualtat i no posem preu a les persones, encara que sigui inconscientment amb aquest fet que van aportar de dir tota l'estona Ipad em van donar què pensar què no tot és marca.
Crec que la pissarra digital és difícil de fer servir si no li dediques temps i esforç. Les tablets penso que donen la sensació que no siguin tan difícils. En conclusió, crec que podrien haver tret més suc de la conferència i així doncs podrien haver motivat a la gent a fer servir més aquesta tecnologia.
 Per últim dir què van proposar una activitat què consistia a posar tweets en el twitter amb el gastag #gitic13 i ara us mostraré els 3 tuits que he posat jo.









Setmana de relfexió educativa


Conferència sobre les PDI!


Després de la brillant actuació, vaig assistir a la conferència sobre les PDI, pissarres digitals a les aules.
En aquesta conferència es va tractar aquesta eina com a estri molt important per a recolzar metodologies que es treballen a les aules com poden ser els racons i altres mètodes d'introducció de competències bàsiques.
A més a més d'eina divertida dels infants, mestres d'escola van aportar el seu parer d'aquesta eina i la van catalogar d'utilitzable per a tot.
En la meva opinió les PDI són unes eines que faciliten molt la feina per als adults i per als infants una manera diferent d'il·lustrar coneixements, és doncs que per a mi aquesta eina és una més d'entre les moltes que es poden utilitzar per a gaudir aprenen!

Per acabar:

La setmana en general ha estat una setmana diferent de les de sempre i més divertida, ja que hem pogut gaudir de diferents coses i no solament això sinó que a trencat la monotonia i ha fet prendre's la setmana amb més ganes i il·lusió de descobrir indrets, persones, coses diverses.






Bona actuació!

Divendres 15 vam gaudir d'una actuació d'una companyia encarregada de realitzar espectacles per als més petits.
Va ser molt divertit, vam tornar a viure com nens petites cançons tradicionals, històries i sobretot vam gaudir d'una actuació molt alegre i dinàmica per als infants.
Us recomano a tots aquesta companyia!







Apadrinament 




Dimecres 13 i Dijous 14 vaig anar a L'escola bressol publica i de qualitat el Putget situada a Vallcarca, molt a prop d'Av. Tibidabo.
Aquesta experiència viscuda amb els infants de 0-3 anys puc dir que ha estat la més divertida i gratificant.
Vaig estar com a apadrinada de les noies de 3r i vaig poder gaudir de 7 noies el què al mateix temps em fa oferir l'oportunitat d'en 2 dies veure totes les classes que hi havia a l'escola.
Em va agradar moltíssim la metodologia de l'escola i sobretot els infants i educadores, el que em va sobtar més va ser la integració que tenen els pares dins l'escola un aspecte molt important i crec que molt ben utilitzat.
Tot i que ja havia treballat amb escola bressol puc dir que ha estat una experiència diferent i com no una experiència viscuda més.









Museu Nacional d' Art de Catalunya 


Dimarts 12 de novembre, vam anar al Museu Nacional d'Art a veure les "Històries amb relleu".
En aquesta visita la guia ens va fer una petita introducció sobre el que aniríem veient, però sobretot el què feia amb els nens per a què és despertes l'interès en ells.
Jugava amb diferents estratègies per a captar l'interès i atenció dels infants com per exemple preguntar-los primer de tot com hi han arribat, amb quin transport, si ho han fet caminant...
Trobo que aquesta visita guiada de les escultures de mitjans del S .XX es troba ben adaptada a les edats compreses de la visita(4-8 anys) i que fan moltes activitats per a què els infants juguin aprenent aspecte molt important per als infants.







Caminada tots junts!!

Després de la conferència tan interessant a la qual vaig assistit, vam fer una excursió de 3 hores caminant des del Baixador de Vallvidrera,fins a Sant Cugat. Va estar una experiència molt enriquidora, la qual ens va permetre evadir-nos de tot allò que ens envolta al nucli urbà i ens vam introduir en un ambient purament natural. A més a més de practicar esport, he gaudit de les magnífiques vistes del parc natural i de la companyia dels altres alumnes del grup, ha estat com una petita excursió que s'ha fet amena i divertida i que sens dubte repetiria, ja que aquestes activitats, són d'aquelles petites coses que recordes amb alegria i que puc dir que els nens gaudeixen.



Foto






Conferència de Jaume Cela

El passat 11 de Novembre vam iniciar la setmana de reflexió 2.0 amb una conferència que ens va fer Jaume Cela (un dels autors del llibre Va de mestres) als estudiants de 1er d'Educació Infantil.

En aquesta en Jaume ens va parlar des de la seva vessant educativa.
Va aportar un munt d'idees sobre el que significa per a ell educar i va traslladar comentaris d'allò més interessants!

El petit recull que he fet ha estat:
  • Els mestres som els gestors de moltes incerteses, tots sabem que la vida és un camí i que avui dia vivim en funció del temps, de la velocitat .

Amb això ha volgut transmetre la idea de què avui en dia els humans estem aferrats a les noves tecnologies i moltes vegades no veiem el que succeeix al nostre voltant; ex (compartir seient amb algú però no entaular conversació, ja que estem cadascú amb el nostre mòbil), altre exemple a estat els e-mails, aquests són extraordinaris per a establir conversacions a totes hores sobre dubtes que se't van ocasionant, però perjudicant alhora potser de prendre decisions sobre coses que requereixen més temps...
Com bé diu ell, vivim en una societat tremendament accelerada...
  • Escola-família van lligats.

L'escola és una institució que acull a nouvinguts i els instal·la. Acompanya al nen, el guia, es fa partícip de la seva autonomia i sobretot el fa ser amo del seu destí.
  • El currículum és l'adient?

En Jaume ens parla sobre el currículum a l'etapa obligatòria i ens fa reflexionar sobre el què és i no el que s'esta fent.
Ell mateix ens proposa que el canviem que lluitem per a què tot el que posa al currículum sigui treballat a partir de coses essencials per a la vida; ens ofereix que obrim un debat social per tenir un bon currículum a partir del plurilingüisme.

  • Què és educar?

-Educar cos i moviment.

-Consum amb criteri, presentació del medi.

-Ús noves tecnologies (saber utilitzar)

-Quina és la nostra feina?

-Acollir criatures tal qual arriben de la manera que sigui.

-Feina de mostrar al món.

-Acompanyar als alumnes en el descobriment del món.

  • Tenim diferents reptes:

-Deixar que les criatures siguin criatures.

 -Educar com a acte de present. Currículum rellevant.

-Ajudar a crear una veu pròpia.

-Tindre tendresa, afecte, escolta, riure...

-L'aula és un espai social i cognitiu.

- Equivocar+rectificar.

- L'escola s'ha d'adaptar al nen no el nen a l'escola.

-Educar a l'èxit.

-Educar com a escola inclusiva, cada nen és una peça única.

-Què a l'aula passin coses interessants.
  • Què a de traslladar el mestre?

El mestre creu en l'alumne, a de fer-li creure que pot tirar endavant.

Fer que allò que aprenen els hi sigui rellevant i educatiu.
  • Principal obligació:

Estimar a tots els alumnes per igual, i si no ho fas fer-ho veure.

Nosaltres ens devem als alumnes!!!

Ser mestre és ser reconegut per l'alumne, no fer de mestre..



M'ha agradat molt aquesta conferència, trobo que ha estat molt propera, acollidora, interessant i sobretot molt coherent amb tot allò que deia.
Un aspecte que remarcaria va ser allò de què l'instrument més potent és la “falda”. Crec que en Jaume ens a fet uns molts bons cèntims del que és i ha estat per a ell aquest món tan gran com és l'educació.
I com bé diu ell espero, confio i desitjo que nosaltres, els propers docents canviem moltes de les coses d'aquest model educatiu que no arriba enlloc.